Składniki:
Połowę chleba razowego (może być z ziarnami)
400 g
pieczarek
2 cebule
200 g
sera żółtego
50 g
oliwek zielonych
50 g
oliwek czarnych
2 jajka
Sól
Pieprz
W naczyniu ubijamy jajka z przyprawami, w brytanie układam
chleb warstwami. Dwie kromki, nałożyć pieczarki, pokrojone oliwki, posypać
startym serem żółtym i znów kładziemy chleb i resztę dodatków aż zapełnimy
brytfankę. Na wyłożony chleb polewany jaja i posypujemy ser żółty. Pieczemy do
15 min. W temp. 180 oC.
Do posypania:
Natka pietruszki
Świeża bazylia
1. Dip:
1 łyżka majonezu (kieleckiego)
100 ml jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
2. Dip:
1/2 jogurtu naturalnego (małego)
1,5 łyżeczki musztardy
1 łyżka miodu
2 ząbki czosnku
(kto lubi na ostro może dodać, sól, pieprz, paprykę i inne
przyprawy)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz