wtorek, 19 lutego 2013

Kolorowe babeczki



Ciasto:
2 jajka
250 g mąki
125 g cukru
250 ml kefiru
80 ml oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta sody oczyszczonej
100 g wiórków kokosowych

Jajka z cukrem wymieszać na puszystą pianę. Następnie dodać przesiana mąkę, kefir, olej, proszek do pieczenia, sodę, wiórki kokosowe. Wszystko razem wymieszać. Piec 25 min w temp. Od 180C do 200C.

Krem:

330 ml mleka skondensowanego słodzonego
30 g masła
200 g wiórków kokosowych

500g serka mascarpone

 

Mleko z masłem podgrzewamy na małym ogniu, mieszać cały czas przez 10 min.
Po zdjęciu z ognia wystudzić. Do wystudzonej masy dodajemy serek i wiórka kokosowe. Miksujemy, aż masa będzie jednolita.



 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz