Ciasto:
2 jajka
250 g mąki
125 g cukru
250 ml kefiru
80 ml oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta sody oczyszczonej
100 g wiórków kokosowych
Jajka z cukrem wymieszać na puszystą pianę. Następnie dodać przesiana mąkę, kefir, olej, proszek do pieczenia, sodę, wiórki kokosowe. Wszystko razem wymieszać. Piec 25 min w temp. Od 180C do 200C.
Krem:
330 ml mleka skondensowanego słodzonego
30 g masła
200 g wiórków kokosowych
500g serka mascarpone
Mleko z masłem podgrzewamy na małym ogniu, mieszać cały czas przez 10 min.
Po zdjęciu z ognia wystudzić. Do wystudzonej masy dodajemy serek i wiórka kokosowe. Miksujemy, aż masa będzie jednolita.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz