sobota, 23 lutego 2013

Mięsko - wieprzowe



1. Żeberka
Smażenie / Pieczenie / Duszenie /Grillowanie / Wędzenie / Zupy

2. Karkówka
Duszenie w sosie lub śmietanie / Grillowanie - wymaga marynowania / Pieczenie - wymaga marynowania

3. Łopatka
Duszenie w sosie, winie, śmietanie / Gulasze / Zupy gulaszowe / Smażenie - wymaga marynowania / Pieczenie - po uprzednim marynowaniu lub nacieraniu / Pieczenie w warzywach, z suszonymi owocami

4. Podgardle
Smalec / Konserwy / Pasztety / Bigos / Tłuste zupy

5. Golonka
Gotowanie / Pieczenie (marynowanie przez całą noc) / Gotowanie, a następnie zapiekanie w kapuście, warzywach / Opiekanie, a następnie gotowanie

6. Noga
Zupy i buliony / Galaretki / Po usunięciu kości: Farsze, gulasze, bigosy / Pieczenie i duszenie w sosie

7. Boczek
Smażenie - w plastrach lub pokrojony w kosteczkę / Grillowanie / Pieczenie / Wędzenie

8. Szynka
Smażenie - steki, bitki, kotlety panierowane / Gotowanie / Duszenie (rolady) / Pieczenie / Grillowanie
9. Ogon
Zupy / Konserwy / Wędliny podrobowe

10. Biodrówka
Zupy / Pieczenie - steki / Duszenie - zrazy, gulasze

11. Słonina
Wędliny/przekąski do piwa / Słonina panierowana / Słonina marynowana / Słonina w soli

12. Schab
Pieczony - pieczeń ze schabu / Duszenie / Grillowanie / Smażenie - medaliony, kotlety, steki inne / Galarety

13. Polędwiczka
Pieczenie / Grillowanie / Krótkotrwałe smażenie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz